inzulina

Experții propun o analiză nouă privind rolul carbohidraților ȋn obezitate

carbohidrați ȋn obezitate

Oamenii de știință analizează din nou rolul pe care ȋl au carbohidrații ȋn alimentația persoanelor care suferă de obezitate. Obezitatea a devenit o adevărată pandemie care, alături de pandemia recentă de coronavirus, a distrus numeroase vieți.

Deja au trecut zeci de ani de când cauzele obezității șii eliminarea excesului ponderal au constituit obiectul unei dezbateri acerbe între oamenii de știință și profesioniștii din domeniul sănătății.

Modelul carbohidrați-insulină

Potrivit unei teorii, cunoscută sub numele de „modelul de carbohidrați-insulină”, alimentele și băuturile care conțin cantități mari de carbohidrați determină o creștere a nivelului de insulină din organism.

Se pare că, acest lucru, la rândul său, crește foamea și încetinește metabolismul, ceea ce duce la creșterea în greutate în timp.

Dieteticienii au citat de multe ori modelul carbohidrați-insulină pentru a explica succesul dietelor bogate în grăsimi, cu conținut scăzut de carbohidrați, cum ar fi dieta ketogenică.

Spre deosebire de carbohidrați, grăsimile din dietă nu provoacă o creștere a nivelului de insulină imediat după masă.

Pe de altă parte a dezbaterii, modelul presupus de echilibrul energetic distinge mai puțin grăsimile și carbohidrații.

Subscribe to inzulina