lipsa de cupru

Lipsa de cupru și obezitatea

cantar lipsa de cupru

Nivelul scăzut de cupru din organism este corelat cu celule adipoase care conţin mai multă grăsime. Cercetătorii au descoperit în cadrul unor studii făcute pe şoricei că un nivel scăzut de cupru are capacitatea de a „îngrăşa” celulele adipoase, alterând felul în care acestea procesează „carburanţii” precum grăsimile şi zahărul.

Descoperirea se adaugă dovezilor care susţin că homeostazia cuprului ar putea într-o bună zi deveni un tratament pentru problemele de natură metabolică, inclusiv obezitatea. Experţii subliniază faptul că deşi există o legătură între cupru şi obezitate descoperită în urma cercetărilor, este nevoie de studii mai aprofundate care să evidenţieze şi mai precis această conexiune.

Deficienţa de cupru este mai comună pe perioada unei sarcinii, iar riscurile asociate cu aceasta sunt probleme de natură genetică provocate de dezechilibrele de cupru. O dietă care conţine legume, nuci şi ciocolată conţine, de obicei, destul cupru pentru a menţine nivelul acestuia optim în organism. Cuprul este esenţial pentru corpul nostru şi susţine o mulţime de procese precum formarea pigmentului părului, al culorii ochilor şi sprijină, deopotrivă, formarea de noi vase de sânge.Dezechilibrele de cupru din organism sunt asociate cu unele probleme de natură neurologică, cu depresie şi probleme ale somnului.

Subscribe to lipsa de cupru