obazitate copii

Chirurgia bariatricǎ este un tratament sigur și eficace pentru adolescenții care suferǎ de obezitate

Chirurgia bariatricǎ la adulți și tineri

De multe ori, medicii pediatrii sunt destul de retincenți ȋn a recomanda o intervenție chirurgicalǎ bariatricǎ pentru adolescenții care suferǎ de obezitate. Pe de altǎ parte, un studiu recent a concluzionat cǎ astfel de intervenții pe care le implicǎ chirurgia bariatricǎ reprezintǎ tratamente sigure și justificate pentru adolescenții care sunt diagnosticați cu obezitate persistentǎ și obezitate morbidǎ. Aceștia vor putea sǎ ȋși menținǎ un stil de viațǎ sǎnǎtos, cu voințǎ și ȋndumarea potrivitǎ, dupǎ intervenție.

Cercetǎtorii din SUA au analizat mai multe studii din Jurnalul de pediatrie privind chirurgia bariatricǎ la adolescenți și adulți.

Dacǎ privim obezitatea ca o boalǎ care poate atrage dupǎ sine diverse alte probleme majore de sǎnǎtate care pot conduce chiar la cedarea organelor și la deces ȋn cazul adolescenților, ar trebui sǎ ne ȋntrebǎm dacǎ sistemul medical depune destule eforturi pentru a gestiona problema stringentǎ a obezitǎții, potrivit autorului principal al studiului, Ahmed Khattab, medic pediatru endocrinolog.

Pǎrerea acestuia este cǎ dovezile obective demonstreazǎ faptul cǎ, ȋn condiții și circumstanțe corecte și pentru pacienți care sunt potriviți pentru aceastǎ abordare, chirurgia bariatricǎ este un tratament potrivit, sigur și eficient pentru tinerii care suferǎ de obezitate.

Naşterea prin cezariană poate creşte riscul de obezitate la nou-născuţi

Un studiu publicat ȋn British Medical Journal atestă faptul că operaţia de cezariană poate conduce la naşterea unui copil care să fie vulnerabil la probleme cronice de sănătate ce includ diabetul, astmul şi obezitatea.

Dr. Jan Blustein, profesor de medicină şi politică de sănătate, specialist în domeniu la Universitatea din New York şi Jianmeng Liu de la Institutul pentru Sănătatea Reproductivă şi a Copilului din Beijing sunt co-autorii studiului care demonstrează că ratele de efectuare a operaţiilor de cezariană care nu sunt neapărat necesare sunt mult mai mari ȋn unele ţări. Acest lucru se ȋntâmplă din cauză că femeile le solicită tot mai des, mai ales acelea care au deja la activ o intervenţie de acest fel, apoi sunt ȋncurajate să opteze pentru această procedură.

Specialiştii au analizat cercetări similare care au fost efectuate ȋn trecut, descoperind 20 de studii care leagă procedura de cezariană de diabetul de tip 1 dobndit ȋn copilărie. Oamenii de ştiinţă au mai descoperit, de asemenea, 23 de studii care leagă naşterea prin cezariană de astmul la copii, iar 9 studii corelează obezitatea infantilă cu această procedură chirurgicală.

Subscribe to obazitate copii