tehnici moderne solutii moderne

Tehnologiile inovatoare care utilizează Inteligenţa Artificială (AI) pot obseva obezitatea din spaţiu

Inteligenţa artificială sprijină studiul prevalenţei obezităţii

Prin intermediul unei metode inovatoare, experţii au utilizat Inteligenţa Artificială (AI-Artificial Intelligence) pentru scanarea imaginilor prin Google Maps în vederea estimării obezităţii pe planeta noastră, fără a observa ad literam persoanele obeze.

Echipa a fost condusă de cercetători de la Universitatea din Washinton, Seattle iar aceştia au downloadat aproximativ 150,000 de imagini din satelit prin Google Maps. Imaginile erau din cartierele a patru oraşe: Los Angeles (California); Memphis (Tennessee); San Antonio (Texas) şi Seattle (Washington).

Informaţiile legate de prevalenţa obezităţii au fost obţinute de la Centrele de control a bolilor şi din cadrul unui alt proiect numit „500 Cities”. Rezultatele studiului au apărut în jurnalul medical JAMA.

Echipa a introdus aceste imagini primite în calculator, într-o reţea de AI care a extras caracteristicile mediului, distribuţia clădirilor în zonele respective şi zonele verzi.

Imaginile au arătat că anumite caracteristici fizice ale cartierelor cum ar fi prezenţa parcurilor, autostăzile, străzile cu verdeaţă, diverse tipuri de construcţii şi altele erau asociate cu diferite grade ale prevalenţei obezităţii în aceste zone.

De regulă, obezitatea este corelată cu factori care includ genetica, dieta, activitatea fizică şi mediul înconjurător.

Avantajele intervenţiilor chirurgicale pentru obezitate

Tratamentul chirurgical pentru slăbire prin limitarea consumului de alimente sau prin întreruperea unor procese digestive reprezintă cea mai eficientă metodă de combatere a obezităţii. La aceasta se apelează după epuizarea altor metode de tratament precum dietă, sport, medicaţie, tratarea eventualelor tulburări la nivel endocrin, terapia comportamentală, medicaţie.

Subscribe to tehnici moderne solutii moderne