Adolescenţii expuşi la violenţă manifstă un risc crescut pentru dezvoltarea obezităţii (partea a II-a)

Potrivit unui studiu, adolescenţii care au fost expuşi la evenimente violente au consumat mai multe alimente şi băuturi nesănătoase în acele zile şi au avut un somn de proastă calitate, fiind obosiţi în cea de-a doua zi. Rezultatele au fost descoperite în urma unui studiu efectuat de către cercetătorii de la Duke. Astfel de comportamente ale tinerilor sunt semne predictive importante ale creşterii în  greutate. Vă prezentăm rezultatele exacte ale studiului:

Rezultatele obţinute de la tinerii din California au evidenţiat diete nesănătoase în acele zile în care tinerii au fost expuşi la violenţă. Aceştia au mai raportat şi stări mai puternice de oboseală în ziua următoare după expunerea la evenimentul violent. Dietele nesănătoase au inclus un consum sporit de sucuri carbogazoase. Cantitatea de sucuri carbogazoase a fost cel mai puternic factor care a prezis acumularea de kilograme în plus pe perioada adolescenţei timpurii.

Rezultatele în urma datelor colecţionate din Carolina de Nord au raportat de asemenea faptul că tinerii erau mult mai obosiţi în zilele imediat următoare după expunerea la evenimentele violente. Pe de altă parte, aceste grupuri de tineri nu au raportat vreo creştere a consumului de mâncăruri nesănătoase în zilele în care a avut loc expunerea la evenimente violente.

Ambele grupuri au raportat o activitate fizică mai intensă în zilele în care au fost expuse la evenimente violente, iar această descoperire a fost una la care cercetătorii nu se aşteptau.

Datele obţinute au arătat faptul că adolescenţii au facut în medie cu 1000 de paşi mai mult în zilele în care au fost expuşi la evenimentele violente, comparativ cu alte zile liniştite.

Obezitatea în rândul tinerilor cauzează o ameninţare semnificativă pentru sănătatea noilor generaţii, potrivit lui Joy Oiontak, profesor la Școala de politici publice Sanford şi autorul studiului. Telefoanele mobile au fost identificate de regulă înainte de aceste studii ca fiind una dintre sursele cauzatoare de creşterea epidemiei de obezitate. Ȋnsă, după aceste studii, este evident faptul că ele au puttu fi şi de ajutor, oferind cercetătorilor datele necesare pentru analizarea, înţelegerea şi îmbunătăţirea sănătăţii copiilor şi a tinerilor.

Adolescenţa timpurie este o perioadă-cheie pentru dezvoltarea obiceiurilor legate de consumul de alimente şi a strategiilor individuale de a face faţă stresului. Foarte mulţi copii, în special aceia care au crescut în cartierele cu familii cu venituri scăzute au parte de evenimente violente în viaţa lor cotidiană. Acest ultim studiu este primul care a examinat conexiunile potenţiale dintre violenţa cotodiană şi riscul crescut de dezvoltare a obezităţii.

Aceste rezultate se vor dovedi a fi extrem de folositoare pentru încercările de rezolvare a problemelor pe care le pun nivelurile în creştere de dezvoltare a obezităţii în rândul copiilor şi a tinerilor din SUA dar şi din întreaga lume.

Etichete

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.