Tratamentul hemoroizilor prin metoda cu aburi

Ce este metoda cu aburi şi care sunt indicaţiile acesteia?

Metoda de tratament cu aburi înlocuieşte tradiţionala intervenţie chirurgicală de eliminare a hemoroizilor şi se utilizează în vederea tratamentului hemoroizilor voluminoşi externi şi interni. Intervenţia este una de tip miniinvaziv, se desfăşoară în incinta clinicii şi implică internarea pacientului peste noapte.

Desfăşurarea procedurii de tratament a hemoroizilor prin metoda cu aburi

Intervenţia chirurgicală care utilizează aburul pentru tratarea hemoroizilor înlocuieşte, cu succes, intervenţia chirurgicală clasică şi distruge formaţiunile hemoroidale prin utilizarea aburului, permiţând coagularea ţesutului, fără arderea acestuia. În urma procedurii, va rezulta o cicatrizare de o calitate superioară celei de după procedura chirurgicală clasică.

Problematica hemoroizilor este abordată şi tratată în cadrul unei singure intervenii, de scurtă durată – aproximativ 10 minute.

În cadrul intervenţiei se va utiliza un anestezic cu durată lungă de acţiune pentru reducerea durerii post-operatorii. Anestezia folosită poate fi locală, rahianestezie sau anestezie generală, acest lucru depinzând de fiecare caz, în parte, şi de decizia medicului. Noile tehnici utilizate pentru anestezie, în prezent, oferă anestezii foarte eficiente. Dacă hemoroizii sunt externi, va fi de ajuns utilizarea unei anestezii locale.

Avantajele utilizării metodei cu aburi pentru tratamentul hemoroizilor

  • Metoda este una minim invazivă, iar intervenţia are o durată extrem de scurtă.
  • Discofortul şi durerile post-operatorii sunt mult reduse faţă de cele provocate de chirurgia tradiţională.
  • Riscul de apariţie a stenozei anale este mult redus.
  • Pacientul beneficiază de o cicatrizare mult mai bună a ţesuturilor.
  • În urma procedurii, se păstrează funcţionalitatea sfincterului.
  • Perioada de spitalizare a pacientului este mai scurtă, la fel, şi cea de imobilizare a acestuia după intervenţie.

Perioada postoperatorie şi recuperarea după intervenţie

Utilizarea acestei metode va conduce la reducerea perioadei de spitalizare şi de imobilizare a pacientului, însă se va recomanda repaosul la domiciliu timp de 48 de ore, înaintea reluării activităţilor obeşnuite cotidiene de către acesta.

Se va prescrie un tratament pentru fluidificarea scaunului în vederea reducerii senzaţiei de disconfort din timpul defecaţiei în primele zile de după efectuarea procedurii.

Pentru combaterea durerii şi a stării de disconfort, se vor prescrie anumite medicamente, acestora fiindu-le asociat şi un tratament venotonic şi pentru scăderea presiunii la nivelul respectiv.

Sunt recomandate băi de şezut cu ceai de muşeţel, venotonice, supozitoare, antiinflamatoare sau creme.

Este necesară respectarea unui regim alimentar echilibrat, deopotrivă, combaterea constipaţiei prin intermediul unor mijloace cât mai naturale. Este indicată evitarea utilizării de laxative.

Regula esenţială pentru evitarea bolii şi a tratamentelor care vin odată cu aceasta este combaterea factorilor de risc, însă, în cazul apariţiei simptomelor, este necesar consultul la medicul de specialitate.

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.