Avantajele tratamentului pentru varice prin metoda cu vapori de abur

Cercetările recente estimează faptul că mai mult de 50% dintre femeile şi bărbaţii cu vârste peste 30 de ani suferă de boala varicoasă sau de venectazii cunoscute şi sub numele de vene de tip pânză de păianjen. Studiile au arătat că femeile sunt de 4 ori mai afectate decât bărbaţii, iar condiţia varicoasă s-a dovedit a fi, în multe cazuri, o afecţiune ereditară. Tratamentele moderne pentru varice nu mai necesită internare în spital sau o recuperare dificilă. Printre acestea, se numără şi tratamentul varicelor cu aburi, o metodă inovatoare folosită în chirurgia vasculară.

Metoda de tratament al varicelor prin vaporii de abur este utilizată din anul 2006 şi a fost premiată în 2010 de către Forul European al hirurgiei Vasculare pentru cea mai bună şi cea mai originală metodă de tratament al varicelor. Terapia cu vapori de abur presupune introducerea unui cateter în interiorul venelor afectate prin care se trimit vapori de abur încălziţi sub presiune care revitalizează sistemul venos. Vena este tratată prin microimpulsuri controlate care detemină contractarea acesteia şi închiderea sa. Vaporii sunt generaţi de un aparat special care poartă denumirea de generator de aburi.

Această procedură este indicată mai ales în tratamentul venelor care au dimensiune mică şi asigură întoarcerea sângelui din membrele inferioare către inimă (venele safene) şi a celor colaterale. Tehnica cu vapori de abur se realizează sub un ghidaj ecografic, fără să dureze mai mult de 30-40 de minute, după care pacientul rămâne în clinică sub supraveghere pentru aproximativ încă 2-3 ore.

Printre avantajele indiscutabile ale metodei cu vapori de abur se numără următoarele:

           

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.