Boala varicoasa si Scleroterapia

Principalele cauze a varicelor sunt ortostatismul si mostenirea genetica.
Pacienti  se prezinta la medic pentru diferite motive. 30% dintre pacienti se prezinta din cauza aspectului inestetic a varicelor care sunt situate la nivelul pielii, care pot fi tratate prin injectarea unor substante sclerozante ( scleroterapie). Circa  20 % dintre pacienti se prezinta cu dilatatii venoase importante, vizibile cu ochiul liber, neglijate, motivele principale fiind durerea, senzatia de presiune la nivelul gambelor si in unele cazuri tromboza.
Ulcerul varicos este o rana care apare in cazul insuficientei venoase superficiale, este dureroasa si se vindeca intr-un timp indelungat. Pe langa aspectul inestetic a ranii, pacienti au probleme de integrare sociala.
Varicele poate fi tratata prin metode minim-invazive, asociate cu scleroterapie. Prin incizii mici se scot dilataliile venoase mai  mari si se completeaza vindecarea prin injectarea unei substante speciale la nivelul varicelor superficiale.
Scleroterapia reprezinta sclerozarea, adica transformarea fibroasa a unei vene dilatate. Se injecteaza in vena proporiu zisa o substanta speciala, care determina o colabare, o apropiere a peretiilor si vena nu mai este vizibila cu ochiul liber. Procedura poate sa fie efectuata in regim de ambulator si nu necesita internare.

 

Etichete

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.