Cauzele cele mai frecvente ale varicelor – eficacitatea tratamentului cu abur

Venele varicoase sunt extreme de deranjate atât din punct de vedere estetic, cât și din cel al simptomelor: picioare obosite, dureri, ȋnțepături, furnicături, sângerări și altele. Iată cele mai frecvente cauze ale varicelor și cea mai eficientă metodă de tratament disponibilă la ora actuală.

Varicele sau venele varicoase reprezintă acele vinișoare mai mari sau mai mici care pot fi asemuite cu o pânză de paianjen. Acestea pot afecta circa unul din cinci adulți, incidența fiind mai ridicată ȋn rândul persoanelor de sex feminin, mai ales cele care au vârsta de peste 50 de ani.

Venele menționate mai sus sunt mult mai proeminente comparativ cu cele normale, sănătoase. Acestea sunt dilatate, de culoare albăstruie și inflamate. Ele vor apărea la suprafața pielii, de cele mai multe ori fiind ȋntâlnite la nivelul membrelor inferioare, ȋn zona copaselor și a gambelor.

Este important de menționat și faptul că aceste vene varicoase se pot localiza chiar și la nivelul esofagului și al uterului. Cele de la nivelul anusului se numesc hemoroizi, acestea afectând, de asemenea, foarte multă lume – mai mult de un sfert din populația adultă.

Cauze frecvente și factori de risc

De regulă, prezența varicelor subliniază o problemă la nivelul sistemului circulator. Acesta include, bineȋnțeles venele, care au rolul esențial de-a coduce sângele spre inimă și la plămâni pentru oxigenare.

Venele de la nivelul membrelor inferioare au rolul de a urca sângele spre organe, iar pentru o eficacitate maximă, este nevoie ca valvele din interiorul venelor să funcționeze perfect.

Persoanele cu valve deteriorate vor avea parte de dificultate ȋn transmiterea sângelui, ceea ce va conduce la creșterea ȋn dimensiune a venelor și apariția varicelor.

Iată principalele cauze de apariție a varicelor:

Cel mai des ȋntâlniți factori de risc includ:

Metoda de tratament de aburi – inovația ȋn tratamentul varicelor

La ora actuală, există mai multe metode de tratament ale varicelor, ȋnsă una dintre cele mai eficiente și inovative este cea care utilizează vaporii de abur.

Această metodă este una inovativă ȋn chirurgia vasculară, o tehnică minim invazivă care va oblitera venele prin procesul de ȋncălzire a pereților lor.

Nu este greșit să afirmăm faptul că metoda cu aburi de tratament a varicelor este cea mai eficientă și originală metodă la ora actuală.

Eficiența sa este dovedită pentru orice tip de vene varicoase, dar și pentru tratarea insuficienței venoase cronice.

Metoda implică un ghidaj ecografic, iar pacientul va putea pleca acasă ȋn aceeași zi ȋn care a avut loc intervenția. Practic, procedura implică injectarea de vapori ȋncălziți sub presiune cu catetere subțiri.

Avantajele procedurii sunt multe și variate, iar cele mai importante includ următoarele: siguranța și versatilitatea intervenției, lipsa durerii, riscuri reduse (pentru tromboză venoasă, embolism pulmonar, recurența sau apariția ulcerului venos), difuzia omogenă a căldurii, vizibilitate perfectă ȋn timpul procedurii, cicatrici mici și risc redus de recidivă.

Un lucru extrem de apreciat de pacienți este faptul că, ȋn urma intervenției, se va beneficia de o optimizare estetică extraordinară a aspectului fizic din zona afectată.

Ȋn articolele viitoare, vom detalia mult mai amănunțit tot ce trebuie să știe pacienții legat de boala varicoasă și de inovativul tratament prin metoda cu aburi.

Detalii despre tratamentul varicelor prin metoda cu aburi

 

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.