Cauzele obezitatii

Exista mai multi factori care influenteaza evolutia obezitatii precum stresul, alimentatia nesanatoasa (de tip fast-food), lipsa miscarii etc. Exista si un factor genetic, practic se transmite populatia de celule adipoase, acestea nu transmit pofta de mancare sau obiceiurile alimentare.  Exista o serie de pacienti proventiti familii in care obiceiurile alimentare erau nesanatoase si astfel si copilul insuseste aceste insusiri si din aceasta cauza apar cazuri de obezitate „mostenite”.
Kilogramele se pun si cu inaintarea in varsta din cauza ca organismul cum se imbatraneste, metabolismul se incetineste, dar poate fi cumpensat cu alimentatie adevcata si miscare. Din pacate informatia medicala ajunge tarziu la pacienti sau daca ajunge uneori este alterata. Pacienti  ar trebuii sa primeasca, de la medicul de familie, informatii, diferite brosuri privind anumite posibilitati de prevenire a unor boli.
 Obezitatea este aproximativ pe locul 5 in problemelel generate, pe langa problemele digestive, interne si de inima, de acea ar trebuii sa fie bine cunoscuta de catre pacienti preventia obezitatii sau daca cumva acesta apare, sa stie cui sa se adreseze, chirurgului specialist in chirurgia obezitatii laparoscopice si de asemenea sa poata sa fie tratat adecvat.

 

 

 

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.