Ce mâncăm de sărbători: dieta mediteraneană verde reduce drastic grăsimea viscerală

Dacă vă ȋntrebați cum puteți să vă și ȋnfruntați de Sărbători cu bucate alese, dar ȋn același timp să și slăbiți sau, cel puțin, să nu vă ȋngrășați peste măsură, iată o veste bună de la cercetători. Se pare că dieta mediteraneană verde – un nou tip de dietă – ajută mult la scăderea/menținerea greutății. Iată mecanismele prin care face acest lucru.

Este o descoperire extrem de importantă aceea că dieta mediteraneană verde reduce grăsimea viscerală de două ori mai puternic, comparativ cu dieta mediteraneană simplă. După cum se știe deja, reducerea grăsimii viscerale este un obiectiv extrem de important pentru persoanele care suferă de obezitate sau suprapondere.

De ce este importantă reducerea grăsimii viscerale?

Reducerea grăsimii viscerale este extrem de importantă pentru pierderea excesului ponderal, potrivit experților. De ce este acest lucru scopul principal al eliminării excesului ponderal? Răspunsul este fiindcă este un indicator mult mai important pentru greutatea/sănătatea corpului unei persoane sau decât circumferința taliei.

Este extrem de important ce este de fapt grăsimea viscerală: aceasta desemnează grăsimea care se acumulează ȋn timp ȋntre organe și produce hormoni și substanțe care favorizează boli la nivelul inimii, diabet, demență sau moarte prematură.

Dieta mediteraneană verde este dieta care are capacitatea de a reduce semnificativ țesutul adipos visceral – acesta este acel tip de grăsime care se află ȋn jurul organelor interne. Ea este mult mai periculoasă decât „colăceii” din jurul taliei. Se pare că dieta mediteraneană verde este mai utilă decȋt cea simplă și decât alte diete – acest fapt a fost confirmat de experți ȋn urma unor studii la scară largă.

Ea a putut să reducă grăsimea viscerală cu 14.1% comparativ cu cea mediteraneană simplă care a redus grăsimea viscerală cu 4.2%. Diferența este, după cum se poate vedea mai sus, una destul de considerabilă.

Conceptul de dietă mediteraneană verde

Toate aceste experimente fac parte dintr-o cercetare care poartă denumirea de DIRECT-PLUS. Acesta este un program care a introdus conceptul de dietă mediteraneană verde. Aceasta este ȋmbogățită din plin cu polifenoli dietetici și conține mai puțină carne roșie/procesată decât dieta tradițională sănătoasă.

Dieta mai implică un aport zilnic de nuci (28 de grame), iar ȋn cadrul studiului menționat mai sus, participanții au consumat 3-4 căni de ceai verde/zi și 100 de grame (cuburi congelate) de shake /zi. Planta verde acvatică numită duckweed din shake este bogată în proteine ​​biodisponibile, fier, B12, vitamine, minerale și polifenoli.

După finalizarea studiului, unul dintre experții care au contribut la desfășurarea sa a afirmat că o diminuare cu 14% a grăsimii viscerale este o realizare extrem de semnificativă. Tot ce trebuie pacienții să facă sunt niște schimbări simple în dieta și stilul de viață.

Scăderea în greutate reprezintă un obiectiv important „doar dacă este însoțită de rezultate impresionante în reducerea țesutului adipos”, potrivit dr. Hila Zelicha – o personalitate importantă care a particiapt la acest studiu extrem de semnificativ.

Obezitatea și supraponderea au, ȋn ziua de astăzi, o mulțime de tratamente, iar pacienții sunt sfătuiți să apeleze la medicul specialist cu cea mai mare ȋncredere fiindcă eliminarea excesului ponderal va atrage după sine o creștere a calității vieții.

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.