Ce pot face persoanele cu varice pe perioada verii? Soluţii de scurtă şi lungă durată

varice pe perioada verii

Persoanele care suferă de varice ştiu foarte bine că perioada verii va agrava stările dureroase la nivelul picioarelor. Iată câteva motive pentru care acest lucru se întâmplă, şi de asemenea, soluţii imediate dar şi de lungă durată pentru această problemă.

Există mai multe motive pentru care apare durerea la nivelul varicelor pe perioada verii când vremea este călduroasă. Unul dintre aceste motive este acela că temperaturile crescute vor avea drept efect vasodilataţia – aceasta înseamnă că vasele de sânge cresc şi, prin ele, va circula mai mult sânge, intensificând durerea şi presiunea de la nivelul picioarelor.

Mai mult decât atât, mulți pacienți sunt mai activi în lunile de vară, iar atunci când petreci mai mult timp pe picioare, atracția gravitațională va funcționa împotriva ta, îngreunând circulația sângelui în sus, în afara picioarelor.

Soluţii de scurtă durată pentu perioada verii

Ca soluţii de scurtă durată pentru persoanele care suferă de varice pe perioada verii pot fi luate în considerare următoarele acţiuni detaliate mai jos. Pacienţii sunt sfătuiţi să se odihnească regulat într-o locaţie răcoroasă şi să ridice picioarele pentru ca sângele să circule din picioare pentru a elibera presiunea.

Pentru persoanele care trebuie să stea mult în picioare sau în poziţia şezând pentru perioade mai lungi, experţii recomandă o combinaţie între următoarele acţiuni:

  • Exerciţii la nivelul picioarelor, pentru că mişcarea musculară ajută mult circulaţia sângelui
  • Purtarea ciorapilor de compresie care va ajuta la evitarea acumulării de sânge la nivelul picioarelor şi gleznelor
  • Medicamentele anti-inflamatorii pentru durere, precum iboprofenul se vor dovedi de ajutor
  • Pierderea în greutate în cazul persoanelor supraponderale este indicată pentru a reduce restricţia asupra fluxului sanguin din venele de la picioare
  • Modificările la nivelul dietei sunt şi ele de mare ajujtor – aportul redus de sodiu, de pildă, este indicat
  • Nu este indicată poziţia şezând cu picioarele încurcişate pentru ca sângele să poată circula în voie

Soluţiile pe termen lung

Soluţiile menţionate mai sus sunt doar unele de scurtă durată cu efecte imediate, însă problema varicelor nu va dispărea. Pentru ca aceasta şi posibilele complicaţii care pot apărea din cauza venelor varicoase să fie eliminate, este necesară vizita la medicul de specialitate.

Există o mulţime de tratamente în ziua de azi care pot rezolva această problemă înainte ca ea să afecteze prea mult calitatea vieţii. Cele mai multe dintre aceste tratamente sunt minim invazive.

Tratamentele vor depinde de condiţia şi starea de sănătate a fiecărui pacient în parte, iar alegerile pentru fiecare persoană vor fi luate împreună cu medicul de specialitate. Una dintre metodele preferate în ziua de azi este metoda cu aburi, o metodă inovatoare, ambulatorie şi minim invazivă casre va oblitera venele cu peorbleme prin încălzirea pereţilor acestora.

Alte metode utilizate pentru eliminarea varicelor includ scleroterapia cu spumă, crioterapia venoasă, tratamentuil endoscopic, metoda Alpha şi terapia cu laser.

Toate aceste metode au ceva în comun: vor elimina defenitiv varicele şi vor oferi o viaţă mult îmbunătăţită pacienţilor.

Cum apreciaţi conţinutul de pe această pagină: 
Medie: 4.2 (6 voturi)