Ce trebuie sa stii despre varice
Sezonul de vara este perioada in care fiecare femeie, de orice varsta, isi dezvaluie picioarele. Dar multe dintre ele se confrunta cu varicele, o boala care pe langa aspectul inestetic, presupune o senzatie de discomfort la nivelul picioarelor.
Varicele este o boala care se manifesta in principal la femei, fata de barbat. Varicele afecteaza intre 15% si 20% din populatia adulta, in contextul in care 80% din varice sunt puse pe seama ereditatii.
Factorii care pot determina aparitia sau inrautatirea varicelor pot fi dereglarile hormonale, sedentarismul, incaltamintea cu tocuri inalte, greutatea, celulita, tratamente hormonale, varsta, profesia, statul prelungit in picioare sau pe scaun, caldura excesiva, obezitatea sau sarcina.
Daca doriti sa aveti picioare frumoase si sa nu va confruntati cu aceasta problema trebuie sa cunoasteti foarte bine modul in care se manifesta boala. Principalele simptome ale varicelor consta in senzatia de oboseala, senzatia de greutate a picioarelor sau durere in membrul respectiv, aparitia unor dureri surde, sensibilitate la palpare, umflarea gleznelor si picioarelor dupa statul in picioare o perioada mai lunga de timp, vene proeminente, semn care indica aparitia varicelor superficiale, inflamare unui membru, fara aparitia vreunei vene proeminente sau vizibile, care indica varice profunde, descuamarea si modificarea culorii pielii, ulceratii ale pielii si dureri constante, care indica varice severe.
Metoda cea mai eficienta de a scapa de aspectul inestetic a varicelor si de eventualele complicatii ale acestora este tratamentul lor prin metode moderne, minim-invazive care sunt accesibile astazi datorita tehnologiei avansate din acest domeniu. Analiza ecografica doppler a venelor ne da o imagine clara asupra problemelor existente si putem alege metodele de tratamente adecvate pentru a obtine rezultate cat mai bune, atat din punc de vedere esthetic cat si functional.
Cele mai eficiente metode minim-invazive de tratament a varicelor sunt:
- metoda cu vapori incalziti
- tratamenul cu laser
- terapia cu radiofrecventa
- scleroterapia
In cazuri foarte severe, este necesara interventia chirurgicala de extirpare a varicelor, impreuna cu tratamentul cauzelor acestuia, insa in afara cazului de ulcer varicos, cele mai multe cazuri pot fi tratate prin proceduri minim-invazive.