Comportamentul alimentar după intervenţiile bariatrice

Iată câteva sfaturi în legătură cu comportamentul alimentar care urmează după orice intervenţie chirurgicală pentru obezitate:

Chirurgia bariatrică are drept scop diminarea substanţială a greutăţii corporale din punct de vedere medical, scopul acesteia fiind reducerea complicaţiilor care sunt asociate cu obezitatea. Reducerea grăsimii viscerale adică a grăsimii poziţionate în jurul organelor interne este întotdeauna corelată cu o multitudine de efecte foarte benefice care includ remisia diabetului zaharat de tip 2 în cazul pacienţilor care prezintă caracteristici specifice.

Scopul tuturor procedurilor restrictive este acela de a favoriza apariţia saţietăţii precoce, astfel, fiind limitat aportul caloric, iar toate acestea vor conduce spre scăderea în greutate.
Iată mai jos câteva sugestii referitoare la modul de alimentaţie necesar după o astfel de intervenţie bariatrică:

Etichete

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.