Consecințele obezității

Viața încărcată și agitată pe care o avem cu toții ne determină să recurgem la opțiuni nu tocmai sănătoase. Din cauza faptului că timpul pare a nu ne fi niciodată suficient pentru tot ceea ce ne-am propus să facem în ziua respectivă, preferăm tertipurile care, cel puțin, ne dau falsa impresie că am economisi câteva minute prețioase din timpul nostru.

Ce stil de viață ne caracterizează?

Astfel, pretindem că nu avem o posibilitate efectivă, reală, de a lua masa în liniște, în tihnă. Așa ne trezim mereu pe fugă, cu câte un produs de tip fast-food în mână, în goana noastră nebunească de la o întrevedere la alta. Evident, aceast fel de mâncare, cel mai adesea, include și câte o sticlă de băuturi carbogazoase, care completează astfel meniul total nesănătos.

Deși nu suntem conștienți de majoritatea acțiunilor noastre, în principal de repercursiunile propriului stil de viață și, implicit, a regimului alimentar adoptat, suntem mereu expuși la factori nocivi pentru organismul nostru. În principal, noi suntem vinovați, căci în mod voluntar, din plăcere chiar, suntem cei care alegem ce, cum și când să consumăm din varietatea de fast-food-uri.

 

Ce este obezitatea și cum se manifestă ea?

Obezitatea este cea mai periculoasă boală cu care se confruntă oamenii de pe întreaga planetă la momentul actual. Aceasta a înregistrat creșteri semnificative, într-un ritm îngrijorător de galopant. Astfel, persoanele supraponderale sunt tot mai ușor de reperat, ele fiind în imediata noastră apropiere, indiferent de mediul în care ne-am desfășura activitățile zilnice. Mai mult chiar, obezitatea se instalează încă de la vârste timpurii, SUA fiind, spre exemplu, țara cu cei mai mulți copii obezi. Astfel, dacă vrem să apucăm să ne bucurăm de viață alături de cei dragi, trebuie să învățăm să investim în noi înșine și să ne prețuim până mai putem face ceva spre a remedia alimentația nesănătoasă cu care ne-am obișnuit până acum în principal din cauza comodității.

Consecințele obezității

Nu există un anume tratament de slăbit care să funcționeze pe termen lung. Nimeni nu vă poate promite o rețetă de slăbit care să dea rețete miraculoase. Studiile au dovedid însă că, cu multă determinare, perseverență și motivare, un stil de viață nesănătoas poate fi învins. Atenți la mâncărurile pe care le consumăm, eliminând acele produse care fac rău organismului, vom reuși, cu sau fără sală, să ne redresăm și să ne ferim de o moarte lentă, dar sigură, deși îndulcită cu tot felul de produse bogate în calorii.

Afecțiuni psihologice

Înainte de a realiza chiar, obezitatea vă poate afecta atât pe plan psihic, dar mai ales fizic. Astfel, viața dvs. socială va avea de suferit, căci nu veți mai simți nevoia să ieșiți și, totuși, când o veți face, vă veți comanda mai mult pe meniul din restaurant, decât la discuțiile comesenilor. Treptat, aceștia vă vor exclude din planurile lor, iar glumele despre grași și grăsuți se vor orienta în direcția dvs., lucru care vă va rușina și vă va determina să apelați la servicii de cathering, pentru a nu mai fi nevoit/ă să vă deplasați. Mai apoi, când veți realiza în ce fel ați decăzut, veți fi decepționat/ă de dvs., iar stima de sine ca scădea considerabil. Brusc, vă veți uita în oglindă și nu vă veți mai recunoaște, astfel că și garderoba dvs. va fi aspru pedepsită. De ce ? Pentru că hainele pentru persoane supraponderale sunt greu de găsit și nu au întotdeauna un stil prea plăcut spiritului critic al publicului larg.

Afecțiuni fizice

Dorința de izolare va fi mai pregnantă atunci când veți resimți greutate în a vă deplasa. Chiar și pentru simplele pregătiri, precum îmbrăcatul hainelor și încalțatul papucilor, veți  vedea că este prea solicitant pentru dvs., iar gâfâielile vor face parte din rutina dvs. zilnică, chiar și la cele mai insegnifiante treburi gospodărești. Musculatura, nefiind antrenată, într-o primă parte se va lăsa, iar, apoi, neglijată total, se va atrofia. Oasele membrelor inferioare, precum și coloana, vor fi principalele puncte dureroase din organismul dvs., căci ele vor fi cele mai solicitate, peste ele fiind depuneri de grăsime în cantități serioase, care nu ar avea ce căuta acolo în mod normal. Inima va bate mult mai repede și mai tare, astfel că veți obosi rapid. Amețelile, tulburările de vedere, precum și migrenele vor fi noile dvs. companioane. Noaptea, nu veți avea parte de un somn odihnitor, căci veți sforăi, așa că nici cei din imediata apropiere nu se vor bucura de o noapte vrea liniștită.
Chirurgia obezității, prin avansul tehnic pe care l-a înregistrat în ultimele decenii, pare a fi soluția optimă dacă vreți să vă recăpătați viața și să o prelungiți într-o asemenea manieră încât să o întrețineți prin mâncare sănătoasă, nu să trăiți doar pentru a mânca. Cu cât conștientizați mai repede că aveți o reală problemă, cu care nu vă puteți descurca singur/ă, cu atât mai repede se va găsi tratamentul obezității potrivit pentru dvs. și nevoile dvs. Apelați cu încredere la ajutorul unui specialist, acesta este primul pas din lunga cursă ce vă așteaptă pentru a scăpa de kilogramele excesive și pentru a vă alinia la maratonul vieții dvs., pe care îl veți duce contra propriilor apucături nesănătoase de care trebuie să învățați cum să vă feriți.

 

Etichete

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.