Gastrectomia longitudinală laparoscopică – soluţia minune pentru obezitate

Gastrectomia longitudinală laparoscopică (operaţia gastric sleeve) reprezintă o procedură chirurgicală eficientă şi sigură pentru pierderea în greutate, fiind indicată pentru pacienţii care manifestă un grad de risc superior sau pentru aceia care doresc minimalizarea riscurilor intervenţiei chirurgicale pentru pierderea kilogramelor în plus.

Din ce în ce mai populară în întreaga lume, procedura are drept efect pierderea în greutate, limitând cantitatea de produse alimentare care pot fi consumate, fără a produce ocolirea intestinului şi evitând sindromul de malabsorbţie.

Indicaţii şi descriere a procedurii de gastrectomie longitudinală laparoscopică

De multe ori, mai ales în cazul pacienţilor care suferă de obezitate, regimurile, mersul la sală sau la nutriţionişti nu mai dau rezultate satisfăcătoare, iar, în acest caz, soluţia salvatoare poate veni de la intervenţiile chirurgicale pentru tratamentul obezităţii. Acestea reprezintă colacul de salvare în cazul în care orice altă opţiune şi încercare de a pierde kilogramele au dat greş. Operaţia de gastrectomie longitudinală laparoscopică este perfectă pentru persoanele care doresc să piardă din greutate prin intermediul unei proceduri minim invazive şi vor să evite un implant pe termen lung sau vizitele la medic pe care le-ar necesita, de pildă, montarea unui inel gastric.

Procedura generază pierderea în greutate prin restricţie gastrică, adică reducerea volumului stomacului care este transformat într-un tub ce îşi va păstra funcţia. Volumul stomacului restant variază între 60-120 ml, iar cantităţi mici de alimente înghiţite vor putea determina o senzaţie de saţietate extremă, căci capacitatea de reţinere a stomacului va fi redusă drastic.
Prin intermediul procedurii, circa 85% din stomac este eliminat, secţiunea eliminată fiind, practic, acea parte care se întinde cel mai mult când mâncăm, partea care este responsabilă de stocarea alimentelor.

 

Avantajele gastrectomiei longitudinale

Operaţia reprezintă o metodă comodă şi sigură de slăbire, cu rezultate impresionante. Printre avantajele procedurii chirurgicale se numără următoarele:

Procedura de gastrectomie longitudinală laparoscopică beneficiază, în prezent, de o tehnologie medicală modernă care îi asigură o aplicare facilă până şi în cazurile medicale mai complexe, în condiţiile unei expertize adecvate. În urma procedurii, calitatea vieţii pacienţilor este mult îmbunătăţită, scăderea masivă în greutate uşurând traiul acestora. Nu doar operaţia în sine este aceea care va schimba viaţa unui pacient, dar îl va poziţiona în punctul în care acesta poate prelua controlul asupra vieţii sale prin efectuarea exerciţiilor fizice cu o mai mare uşurinţă, prin îmbunătăţirea modului de alimentaţie şi prin inocularea sentimentului de speranţă. Depinde de fiecare, în parte, să ia atitudine şi să îşi implementeze un mod de viaţă sănătos.

Scăderea mare şi rapidă în greutate, complicaţiile posibile foarte puţine fac din această metodă chirurgicală de scădere în greutate o alegere inteligentă şi sigură pentru toţi cei care au nevoie de o schimbare.

 

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.