Impactul coronavirus-ului pentru pacienții cu varice – importanța prezentării cu ȋncredere la medicul specialist

Noul coronavirus a avut un impact extrem de puternic asupra sistemului de sănătate din România și din ȋntreaga lume, de altfel. O mulțime de pacienți cu probleme cronice de sănătate au fost lăsați pe locul doi ȋn aceste zile, de când coronavirusul a lovit țara noastră.

Mai mulți specialiști atât din țară, cât și din afara țării analizează diverse cazuri ale pacienților cu boli cronice ȋn aceste zile. Aceștia iau ȋn considerare impactul pandemiei de coronavirus asupra pacienților cu boala venoasă, de asemenea.

Lăsate netratate, varicele pot cauza complicații grave pentru sănătate

Varicele nu sunt niște probleme de sănătate care pun neapărat viața pacientul ȋn pericol, ȋnsă lăsate netratate, acestea pot atrage după sine diverse complicații care pot ajunge să afecteze puternic calitatea vieții pacienților ȋn cauză. Există o mulțime de avantaje care vin odată cu eliminarea venelor varicoase, iar viața pacienților se va ȋmbunătăți semnificativ.

Cercetărtorii ȋn domeniu au concluzionat că medicii de specialitate, experții ȋn chirurgie vasculară trebuie să muncească din greu ȋmpreună pentru a evita ca populația cu astfel de probleme legate de boala venoasă să devină un fel de „al doilea val” de victime.

Teama de virus a paralizat societatea

Zilele acestea, lumea cu care ne-am obișnuit cu toții a devenit un soi de loc străin, un loc ȋn care parcă nu ne mai simțim ca acasă. Pandemia de coronavirus a paralizat ȋntreaga societate și impactul pe care aceasta ȋl va avea pentru omenire ȋncă este neclar.

Accentul ȋn domeniul sănătății s-a redirecționat către gestionarea imediată a pacienților cu coronavirus și a acelora care au dezvoltat complicații cumplite din cauza noului virus. Din păcate, probleme de altă natură care nu au fost atât de urgente sau, uneori, chiar și cele urgente, au fost amânate – lucru care ar putea atrage după sine probleme foarte mari pentru sănătatea celor implicați.

Mulți dintre profesioniștii din domeniul sănătății și o mulțime dintre facilitățile care nu sunt implicate direct ȋn ingrijirea pacienților cu COVID-19, nu și-au putut continua activitatea, iar o mulțime dintre pacienții cu probleme de natură venoasă au rămas netratați din cauza distanțării sociale, a sfaturilor legate de autoizolare și a fricii de a părăsi domiciliul.

Toate acestea au avut ca scop dorința de a evita răspândirea bolii ȋn spitale și clinici, ȋnsă acestea pot avea un preț foate mare pentru populație – acutizarea unor alte probleme de sănătate catre trebuie tratate neapărat. Ȋn acest sens, educarea pacienților cu privire la gestionarea problemelor este esențială pentru ca aceștia să apeleze cu ȋncredere la medicii de specialitate.

Importanța vizitei medicale a pacienților cu varice

O mulțime de pacienți cu probleme diverse de sănătate nu s-au mai deplasat la medic, nici chiar la clinicile private dintr-o teamă de a putea contacta noul virus. Din lipsa unei informări adecvate, teama a ȋnvins, de multe ori, nevoia de a vedea un medic, iar problemele de sănătate ar putea deveni mai severe și ar putea chiar pune viața unor pacienți in pericol. Acest lucru se aplică și ȋn cazul problemelor legate de varice.

Este impetuos necesar ca pacienții cu probleme de natură circulatorie să se adreseze medicului specialist, fără teamă, pentru rezolvarea problemelor de sănătate ȋnainte ca acestea să producă diverse complicații mult mai greu de rezolvat.

Pacienții trebuie să ia la cunoștință faptul că, ȋn clinicile private, ȋntreg personalul medical este testat periodic pentru COVID-19, iar locațiile sunt dezinfectate regulat.

Au fost deja implementate toate măsurile necesare pentru eliminarea riscurilor de contaminare, iar protocolul necesar este urmat cu strictețe de personalul medical din clinici – astfel, este important de ȋnțeles fapul că vizita la medic va fi lipsită de pericole și pacienții vor putea beneficia de tratamentul necesar fiecărui caz ȋn parte.

Protocolul pentru eliminarea riscurilor pentru pacienți și personalul medical implică foarte multe măsuri dintre care amintim dezinfecția suprafețelor, sterilizarea ȋntregului instrumentar și utilizarea indicatorilor care atestă sterilizarea, asigurarea unor standarde ȋnalte de ventilație, utilizarea echipamentelor de protecție de către personalul medical conform cu cerințele actuale, distanțarea socială ȋntre pacienți și multe alte măsuri implementate pentru siguranța cadrelor medicale și a pacienților care se prezintă la medic cu incredere.

Așadar, teama de-a veni la clinică pentru rezolvarea diverselor probleme legate de varice este una nejustificată. Posibilele complicații care pot apărea din cauza netratării problemelor de sănătate ar trebui să fie de-ajuns pentru ca pacienții să ȋși stabilească o programare cât de curând.

Există o mulțime de tratamente definitive pentru eliminarea varicelor și evitarea complicațiior pe care acestea le pot genera dacă sunt lăsate netratate.

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.