Inelul gastric – metoda eficientă de tratare a obezității

După ce am încercat numeroase diete și regimuri alimentare în maratonoul nostru kilometric contra kilogramelor în plus, ne-am decis că e cazul să facem ceva pentru ca toată masa asta de țesut adipos să intre în recesiune, înainte de a ne determina pe noi să ne adaptăm lentorii condițiilor de trai impuse de kilogramele apăsătoare.
Deși încăpățânarea ne-a fost redirecționată spre o manieră constructivă a distrugerii celulelor grase, nimic nu a părut până în prezent a da rezultate. În pofida acestei realități sumbre, o rază de speranță și-a făcut totuși loc în viața noastră: inelul gastric, metoda eficientă de tratare a obezității.

CE ESTE INELUL GASTRIC ?!

Inelul gastric, alcătuit din silicon, constituie una dintre cele mai inovatoare metode prin care chirurgii ne ajută în tratarea obezității, aceasta constituind principalul factor de risc care amenință majoritatea covârșitoare a populației planetei. Prima care s-a autosesizat în acest sens a fost chiar SUA, căci locuitorii ei, pe parcursul ultimelor generații, au avut de-a face din ce în ce mai mult cu un  stil de viață total nesătătos, care le-a afectat grav și ireversibil sănătatea fizică și, de ce să nu admitem, și pe cea psihică. Astfel, pentru americani nu mai este de mult timp o noutate să intre în contact zilnic cu copii obezi, deși încă tineri. Nimeni nu încearcă să plaseze vina în sarcina părinților, dar considerăm că ei ar trebui să facă primul pas în vederea reorganizării vieții și a dietei alimentare a copilului, cel ce e încă prea mic pentru a conștientiza riscurile la care se expune atunci când consumă ceea ce ei numesc ”junk food”. Astfel, apelând la un inel gastric, persoanele care au luat în greutate în mod excesiv și disgrațios, pe lângă aspectul fizic, își pot remedia de asemenea și bolile cardiovasculare, articulare și sexuale, pe lângă afecțiunile ficatului, dereglările hormonale și diabetul zaharat la care sunt predispuse.

INELUL GASTRIC CONFERĂ SENZAȚIA DE SAȚIETATE

”Ștrangulând” stomacul, dispozitivul siliconat, inelul gastric, se montează pe cale laparoscopică, o metodă chirurgicală modernă, minim invazivă. Pentru inserarea acestuia, sunt necesare patru incizii de dimensiuni reduse, de aproximativ câțiva milimetri, în abdomen. Acest dispozitiv, prim implantarea lui în abdomen, formează un circuit închis, în care stomacul este divizat în două părți, una mai mică, deasupra inelului, iar cea mai mare rămânând sub acesta. Mâncarea digerată se va incorpora așadar în partea de deasupra inelului, de dimensiuni reduse, motiv pentru care automat se va instala starea de sațietate, iar pofta de mâncare se va reduce în mod considerabil de la o zi la alta, prin doar aplicarea acestui inel minune! Așadar, dacă luați în considerare ceva din topicul ”tratament obezitate”, ar trebui să vă documentați mai serios despre acest inel gastric, urmând a descoperi singuri că, cu ajutorul său, se pot pierde în greutate între 15 și 60 de kilograme, în funcție de particularitățile fiecărei persoane în parte. Astfel, odată eliminată grăsimea din organism, nu numai că vă veți simți mai ușori, dar veți reuși și să vă mențineți pe o linie care nu va permite problemelor enunțate mai sus să reapară în viata dvs.

POSIBILE COMPLICAȚII

Deoarece vorbim despre un dispozitiv ce e introdus în organism, adică despre un corp străin, se poate în unele cazuri ca acesta să nu fie asimilat în mod propice de către abdomen. Un astfel de semn ar fi starea repetată de vomă resimțită de pacientul recent operat în vederea montării inelului gastric. Dacă odată introdusă și procesată hrana, aceasta nu este asimilată, pacientul, după înghițire, va refula automat ceea ce a mestecat. Adică, purtătorul de inel gastric va vărsa, astfel că procesul digestiv nu se va realiza. În mod cât se poate de evident, aceste reacții adverse ale montării inelului digestiv pot avea consecințe negative în timp, ajungând nu doar să supere organismul prin crearea unui disconfort general, ci și să îi dăuneze grav, în pofida faptului că, inițial, el a fost instalat pentru a ajuta la aeliorarea sănătății. Prin controale dese și regulate, medicul își poate da seama când e cazul să opereze pentru efectuarea anumitor modificări la inelul gastric, sau chiar să îl îndepărteze definitiv. Cu toate acestea, astfel de cazuri nu se întâlnesc decât la aproximativ 1-2 % din totalul celor care recurg la această metodă de tratament contra obezității (uneori timpurie). Odată montat inelul gastric, nu trebuie să vă mai faceți probleme că vor reveni kilogramele ”date jos”, asta dacă veți respecta cu strictețe sfaturile și prescripțiile medicului. Convingeți-vă singuri că poți reîntineri în doar câteva zile ! În acest mod, nu doar dvs., ci și imaginea pe care o au cei din jur vis-a-vis de persoana dvs. se va schimba în bine și veți avea impresia că ați primit o a doua șansă de a porni cu dreptul în viață, totul doar prin metoda minim invazivă a incizării inelului gastric de silicon.

Etichete

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.