Mâncatul rapid favorizează acumularea kilogramelor ȋn plus

Un studiu al cercetătorilor japonezi de la Universitatea Osaka a relevat faptul că persoanele care obişnuiesc să mănânce repede devin predispuse la suprapondere sau chiar la obezitate. Iată mai multe detalii, ȋn cele ce urmează:

 Foarte multă lume nu ia ȋn considerare faptul că nu contează doar ce mâncăm, ci şi felul ȋn care mâncăm, fiindcă acesta din urmă poate deveni răspunzător pentru creşterea centimetrilor din talie. De asemenea, acele persoane care sar peste micul dejun vor prezenta mai multe riscuri pentru a se ȋngrăşa mai repede.

Specialiţtii ȋn domeniu ne recomandă ca orice masă consumăm, să nu o consumăm la repezeală, fiindcă, ȋn caz contrar, ne expunem riscului de ȋngrăşare iar mâncatul rapid devine un factor foarte semnificativ pentru dezvoltarea obezităţii.

Obiceiul deloc sănătos al consumului rapid de mâncare sprijină creşterea ȋn greutate mult mai mult decât ne-am aştepta, mai ales dacă luăm ȋn considerare şi caloriile pe care le conţin alimentele pe care le consumăm.

Specialiştii ȋn domeniul nutriţiei consideră că impactul pe care ȋl are mâncatul rapid pentru organismul nostru este extrem de nefast pentru sănătate, fiindcă ȋn acele momente creierul va primi anumite semnale care ȋl privează de autocontrol. Astfel că, atunci când mâncăm repede, nu ne dăm seama, cu exactitate, de cantitatea de mâncare ȋngurgitată, aceasta fiind mai mare decât ne-am dori. Astfel, kilogramele ȋn plus continuă să se acumuleze.

La studiul realizat ȋn Japonia, au participat 3200 de persoane de sex feminin şi masculin, care aveau vârstele cuprinse ȋntre 30 şi 69 de ani. Rezultatele cercetării au evidenţiat faptul că factorii declanşatori ai acumulării de kilograme ȋn plus includ mâncarea de tip fast-food, dispariţia obiceiului de a lua masa ȋn mod regulat, mâncatul ȋn faţa televizorului sau a calculatorului, porţiile mari şi mâncatul rapid, pe nerăsuflate.

Participanţii ȋn cadrul studiului au trebuit să completeze un chestionar de dietă, iar 50% dintre persoanele de sex masculin şi 58% dintre cele de sex feminin au afirmat că se opresc din mâncat doar ȋn momentul ȋn care se simt sătui. Aproximativ 45% dintre bărbaţi şi 6% dintre femei au recunoscut că mănâncă rapid, acest lucru fiind pus pe seama unei largi disponibilităţi a alimentelor ieftine şi a mâncatului la televizor sau calculator.

Grupul de persoane participante care a afirmat că mănâncă repede sau până când se satură a avut un indicator al masei musculare ridicat, fapt care indica prezenţa obezităţii.

Bărbaţii şi femeile care aparţineau acestui grup aveau o greutate de 3 ori mai mare decât a celorlalţi. Cercetătorii au concluzionat că acest studiu a evidenţiat care este adevărata problemă a acelora care acumulează kilograme ȋn plus, fără a avea ca factor principal pentru acestea cauza genetică. Bărbaţii şi femeile care mănâncă repede riscă să dezvolte obezitate, fiidcă creierul acestora nu are suficient timp să primească semnalele organismului care spun ca este de ajuns şi mâncarea a fost suficientă.

Important:

 

Etichete

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.