Tratamentul endovenos a varicelor

Boala varicoasa este o afectiune bine cunoscuta. Varicele pot fi tratate fara cicatrice? Aceasta intrebare a fost pusa intr-o conferinta de flebologie, unde se intalnesc cei mai buni experti  in tratamentul varicelor. Actualmente in stadiul de cunoastere a tratamentului, raspunsul este DA.

De zeci de ani se practica tratamentul extrern, extiparea varicelor, care acum este inadmisibil in unele tari occidentale. Metoda moderna este tratamentul endovenos a varicelor ( tratamentul pe interior a varicelor), aceste interventii efectuandu-se cu ajutorul unor instrumente speciale si fara cicatrice. Acum si in Romania exista in cateva orase (inclusiv in Cluj Napoca) aparatura necesara efectuarii unei asemenea interventii. Avantajul metodelor minim-invazive, a metodelor endovenoase fata de metodele clasice este faptul ca pacientul estet tratat in ziua in care se prezinta si in decurs de maxim doua ore poate sa paraseasca clinica pe picioarele lui si sa continue activitatea obisnuita.

Tratamentul endovenos a varicelor este asa numitul tratament cu aburi prin care varicele sunt tratate cu vapori de apa. Acesti vapori sunt generati de un aparat special numit generator de aburi, vapori incalziti sub presiune care determina vena sa se contracte si in timp sa fie transformata intr-o structura fibroasa. Se folosesc o serie de catetere si ace fine, cu ajutorul carora vena este abordata din exterior. Acest tratament se face ghidat, cu ajutorul ecografului. Varicele netratate pot cauza probleme importante, ajungand, in cazuri extreme chiar si la ulcer varicos. Este recomandat sa va prezenta-ti la o consultatie chiar la prima aparitie a varicelor.

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.