Tratamentul obezitatii prin metode chirurgicale

 

Tratamentul obezitatii este un tratament complex, mai mult medici din diferite specialitati sunt implicate in proces, medicul endocrinolog, medicul de medicina interna, medicul cardiolog, medicul gastro-enterolog, chirurgul si inclusiv psihologul, o echipa mixta care actioneaza impreuna in beneficiul pacientului.

 

Interventiile chirurgicale asupra obezitatii de regula se efectueaza prin operatii laparoscopice. Tratamentul laparoscopic este un procedeu minim-invaziv care are mai multe aspecte pozitive , avantajul enorm a laparoscopiei este marimea inciziilor reduse in care se lucreaza in interior. Tratamentul obezitatii prin metode laparoscopice include mai multe tipuri de interventii: inel gastric, reducerea volumului stomacului (gastric sleeve), bypass gastric.
Toate interventiile chirurgicale dureaza sub o ora, pacientul se externeaza la  48 de ore de interventie cu o alimentatie lichidiana si reintegrarea sociala se poate face imediat.

Etichete

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.