Venele varicoase superficiale: tratamentul minim-invaziv timpuriu pentru evitarea complicațiilor

Venele varicoase superficiale sunt vene dilatate inestetice care se observă frecvent la nivelul membrelor inferioare. Ele apar ca urmare a slăbirii pereților venoși și a disfuncției valvelor venoase, care permit sângelui să se acumuleze și să refuleze în vene.

Varicele superficiale sunt de obicei vizibile sub piele și pot avea un aspect proeminent, sinuos sau bombat. Ele pot fi de culoare albastră, violetă sau roșie și pot fi însoțite de disconfort sau durere, mai ales la sfârșitul zilei sau după perioade lungi de stat în picioare.

Simptomele venelor varicoase superficiale pot include:

Factorii de risc pentru apariția venelor varicoase superficiale includ:

Tratamentul venelor varicoase superficiale poate include:

Chirurgia minim-invazivă pentru tratamentul varicelor superficiale

Chirurgia minim invazivă este o opțiune populară pentru tratarea venelor varicoase superficiale. Aceste proceduri sunt mai puțin invazive decât chirurgia tradițională și au un timp de recuperare mai scurt.

Există mai multe tipuri de chirurgie minim invazivă pentru venele varicoase, inclusiv:

Chirurgia minim-invazivă pentru venele varicoase este de obicei efectuată în cabinetul medicului. Veți primi un anestezic local pentru a vă amorți zona și apoi medicul dumneavoastră va proceda conform metodei alese de tratament.

După procedură, în cele mai multe cazuri, veți putea merge imediat acasă. Este posibil să experimentați unele vânătăi și dureri, dar acestea ar trebui să dispară în câteva zile. Ar trebui să evitați activitățile obositoare timp de câteva zile și să purtați ciorapi elastici pentru a ajuta la reducerea umflăturii.

Venele bolnave sunt de obicei îndepărtate cu succes și simptomele, cum ar fi durerea și oboseala, sunt ameliorate. Cu toate acestea, este important de reținut că chirurgia minim invazivă nu este o cură pentru venele varicoase. Noile vene varicoase se pot dezvolta în viitor.

Tratamenul timpurie a varicelor superficiale

Este important să începem tratamentul din timp, la primele apariții ale venelor varicoase superficiale din mai multe motive:

Recomandări:

Dacă luați în considerare chirurgia minim invazivă pentru varice, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre riscurile și beneficiile procedurii. De asemenea, ar trebui să întrebați medicul dumneavoastră dacă sunteți un candidat bun pentru procedură.

Surse și mai multe informații

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.