Mǎsuri ȋmpotriva epidemiei de obezitate – Anglia propune interzicerea consumului de alimente ȋn transportul public

Guvernul ar trebui sǎ punǎ sǎnǎtatea copiilor ȋnaintea profitului pentru marile companii – aceasta este pǎrerea unui cadru medical din Anglia care se bazeazǎ pe un raport dur ce solicitǎ acțiuni puternice ȋmpotriva fast-food-ului, chiar și interdicția de a consuma alimente ȋn mijloacelor de transport ȋn comun. Toate aceste mǎsuri fac parte din lupta contra epidemiei de obezitate.

Dame Sally Davies, ȋn raporul sǎu menționat mai sus a declarat următoarele: „Copiii din ziua de azi se scufundǎ ȋn o mulțime de opțiuni de bǎuturi și alimente extrem de nesǎnǎtoase care se agraveazǎ din cauza insuficienței de oportunitǎți ce le-ar permite sǎ fie activi fizic.”

Aceasta a mai afirmat și faptul cǎ ea dorește sǎ se bucure de sǎnǎtatea copiilor, nu de profitul enorm adus companiilor, profit care sta ȋn fruntea politicii guvernamentale. Ea a mai subliniat și faptul cǎ orice copil are dreptul de-a trǎi ȋntr-o lume care promoveazǎ, nu dǎuneazǎ sǎnǎtǎții sale și a celor din jur. 

Este inutil de-a mai sublinia faptul cǎ toate acestea se aplicǎ atȃt ȋn țara noastrǎ, cȃt si ȋn multe altele, de asemenea, și trebuie luate mǎsuri drastice și urgente pentru a salva sǎnǎtatea populației, mai ales a copiilor noștri.

Recomandǎri ȋn lupta contra obezitǎții

Este extrem de importantǎ prevenția obezitǎții, dar și ȋnțelegerea metodelor de tratament definitiv a acestei afecțiuni cumplite.

Printre recomandǎrile lui Davis se numǎrǎ interdicții privind promovarea și publicitatea pentru junk food, cu orice preț.

Aceasta a solicitat, de asemenea, interdicția de a mȃnca și a bea ȋn transportul public,excepție fǎcȃnd consumul de apǎ sau consumul de lichide și alimente datorat unor condiții de sǎnǎtate.

Mai mult decȃt atȃt, aceasta a mai recomandat majorarea prețurilor prin modificǎrile de TVA pentru alimentele de tip junk food care sunt cȃt se poate de nesǎnǎtoase. Astfel de alimente sunt, dupǎ cum se știe, bogate ȋn sare, zahǎr, grǎsimi.

Acest raport care trateazǎ toate problemele cauzate de obezitate se adreseazǎ politicienilor și altora vizați atȃt acum, cȃt și ȋn viitor.

Davies a mai spus ca aceastǎ luptǎ ȋmpotriva obezitǎții este legatǎ mai ales de dreptul copiilor de a trǎi o viațǎ sǎnǎtoasǎ. Ea a mai subliniat faptul cǎ publicul larg dorește ca guvernul sǎ ia mǎsuri pentru a face fațǎ acestei afecțiuni.

Raportul subliniazǎ și faptul cǎ este un drept fundamental al copiilor acela de a putea trǎi ȋntr-un mediu sǎnǎtos și cu o alimentație adecvatǎ. A mai subliniat faptul cǎ ceea ce s-a făcut pȃnǎ ȋn prezent nu a fost ȋndeajuns ȋncȃt sǎ operascǎ problema.

Davies a avut grijǎ sǎ prezinte și statistici importante cum ar fi faptul cǎ fiecare 30 de copii din școala primarǎ sunt supraponderali sau obezi. Sǎptǎmȃnal, echivalentul a 13 autobuze școlare pline de copii merg la medic pentru extracția dinților degradați, de pildǎ. Acest lucru este relevant din cauza faptului cǎ astfel de probleme sunt cauzate de consumul ridicat de zahǎr. 

Realitatea este cǎ mȃncatul pe stradǎ sau ȋn mijloacele de transport este un fenomen care se produce și la noi, din cauza lipsei de timp sau a altor motive. Copiii vǎd acest obicei nociv și ȋl vor copia, mai mult, devin extrem de pofticioși. 

Mai mult, porțiile de mȃncare au crescut, iar publicitatea care se face alimentelor și băuturilor nesǎnǎtoase a crescut, de asemenea, exponențial.

Etichete

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.