Sănătatea ȋnainte de sărbători: Analizarea unor potențiale metode de combatere a obezității ȋn urma redefinirii acesteia
Analizarea obezității și a unor posibile soluții de prevenție ale acesteia continuă. Experții au redefinit de curând obezitatea și au evidențiat două subtipuri ale acesteia. Mai mult decât atât, oamenii de știință lucrează la evaluarea unor posibile metode de a combate obezitatea.
O echipă de experți a descoperit două tipuri de obezitate pe care le analizează ȋn prezent. Lucrul interesant este acela că ȋntre acestea, există diferențe moleculare și la nivel fiziologic care ar putea genera consecințe pe termen lung asupra sănătății organismului nostru. Ele ar avea și efecte diferite la medicamente contra obezității.
Obezitatea a fost analizată de-a lungul timpului de către foarte mulți experți ȋn metabolism, iar comparativ cu ceea ce se știa ȋnainte despre aceasta, cu definițiile anterioare, rezultatele acestui studiu care au fost publicate ȋn jurnalul Nature Metabolism oferă o serie de explicații mult mai nuanțate ale afecțiunii care se vor dovedi de folos ȋn viitor. Acestea au legătură cu analize metabolice și fiziologice ale obezității.
Analizarea unor metode de combatere a obezității – ce bem și ce mâncăm?
Este extrem de important cum și cu ce ne alimentăm pentru a combate obezitatea și supraponderea, ȋn general. Mai mulți experți analizează mâncarea din supermarket-uri și băuturile energizante.
Ofertele din supermarket-uri – O promovare nocivă a consumerismului
Un expert în sănătate și obezitate a sugerat că ofertele din supermarket ar trebui interzise, fiindcă pe cât sunt de apetisante atât ca imagine, cât și ca preț, cu atât sunt mai nocive pentru sănătate. Vorbind la o emisiune radio din Irlanda, profesorul Donal O’Shea, șeful de la Executivul pentru Serviciile de Sănătate din țară, a spus că ofertele includ aproape întotdeauna opțiuni nesănătoase.
Acesta a afirmat despre astfel de oferte pe care majoritatea supermarket-urilor le au, mai ales ȋn preajma sărbătorilor, că ele sunt atât de nesănătoase, ȋncât ar trebui să treacă ȋn ilegalitate.
El este de părere că industria alimentară știe foarte bine să utilizeze statisticile și să stimuleze/promoveze consumul de bunuri și se foloșeste de acest fapt, din păcate ȋn defavoarea cetățenilor.
Acesta a vorbit și despre faptul că vânzătorii sunt foarte bine pregătiți pentru a convinge cumpărătorii că oferta X merită cumpărată neapărat. Aceștia știu foarte bine să promoveze consumerismul. Oamenii trebuie să devină conștienți de acest lucru și să ȋnvețe să refuze.
La începutul acestei luni, Organizația Mondială a Sănătății a declarat că supraponderea și obezitatea au atins „proporții epidemice” în Europa, provocând aproximativ 1,2 milioane de decese în fiecare an, potrivit unui nou raport important.
Studiul a fost realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și a constatat că excesul de grăsime corporală duce la moarte prematură. Mai mult decât atât, acesta este un factor de risc principal pentru diverse probleme severe de sănătate. Pandemia de Covid-19 a înrăutățit lucrurile, cum am mai spus-o și până acum.
Obezitatea și băuturile energizante
O altă abordare de ȋncercare a ținerii sub control a greutății oamenilor are de-a face cu interzicerea băuturilor energizante.
Interzicerea vânzării de băuturi energizante pentru tinerii sub 16 ani și limitarea consumului de mâncare caldă la pachet în apropierea școlilor se numără printre ideile noi pentru a îmbunătăți sănătatea tinerilor și pentru a opri ratele în creștere ale obezității în Țara Galilor.
Astfel de metode se dovedesc din ce ȋn ce mai utile ȋnt-o mulțime de locații pe glob. De asemenea, există ȋn ziua de azi și câteva opțiuni de tratament pentru persoanele care suferă deja de obezitate, la care pacienții pot apela în cazul în care au epuizat metodele clasice de tratament precum dieta și sportul.