Sfaturi pentru combaterea obezității: 5 modificări ale stilului de viață pentru gestionarea greutății

Modificarea stilului de viață este fundamentul oricărei modalități de tratament pentru pierderea în greutate. Dr. Aparna Govil Bhasker, chirurg laparoscopic și bariatric, spitalul Saifee, Apollo Spectra, spitalele Namaha și Currae, din Mumbai împărtășește sfaturi pentru a combate obezitatea și modificări ale stilului de viață pe care le puteți încerca.

Obezitatea se manifestă la nivel global, devenind o problemă din ce în ce mai stringentă. Din fericire, în ziua de azi există o mulţime de tratamente ale supraponderii şi obezităţii care pot stopa definitiv această problemă gravă de sănătate.

Dr. Aparna Govil Bhasker, chirurg laparoscopic și bariatric, spitalul Saifee, Apollo Spectra, spitalele Namaha și Currae, din Mumbai împărtășește sfaturi pentru a combate obezitatea și modificările stilului de viață care pot fi încercate pentru a combate obezitatea. Modificarea stilului de viață este fundamentul fiecărei modalități de tratament pentru pierderea în greutate.

Este foarte important de menţionat faptul că mâncarea nu este singura cauză a supraponderii, iar obezitatea nu poate fi combătută doar cu dietele de slăbit! Iată câteva modificări importante ale stilului de viaţă care pot combate obezitatea şi acumularea excesului de greutate.

Atenţie la alimentaţie

În afară de ce să mănânci și cât de mult să mănânci, o altă întrebare importantă este când să mănânci?

Potrivit specialiştilor, trebuie să optăm pentru alimente bogate în nutrienţi, cu un conținut scăzut sau moderat de calorii. Vor trebui utilizate metode sănătoase de gătit, cum ar fi gătitul la grătar, aburire, prăjire etc. Este important să evităm alimentele procesate, conservate și prăjite. Nu trebuie să sărim sau să întârziem mesele. Cina trebuie luată cu cel puțin 3-4 ore înainte de culcare. Un alt element important este controlul porţiilor.

Activitatea fizică este vitală

Exercițiile fizice timp de 30 până la 45 de minute cel puțin 5 zile pe săptămână sunt cruciale. Este importantă participarea la activități plăcute, precum înotul, ciclismul, urcarea scărilor, mersul pe jos, joggingul, alergarea, yoga, antrenamentul de forță, pilates etc. Se poate susține o rutină de exerciții fizice pentru o bunăstare generală.

Managerierea stresului

Este extrem de important să ne luăm timp pentru a ne relaxa, pentru a elimina stresul şi efectele sale nocive din viaţa noastră. Efectele teribile ale stresului asupra sănătăţii sunt deja cunoscute de foarte mult timp.

Menţinerea unui program sănătos de somn

Un program de somn de 6-8 ore este vital pentru oricine şi este important să dormim conform ceasului biologic. Statul până târziu, noaptea nu este este deloc indicat pentru nimeni.

Hidratarea optimă

Este extrem de important să bem suficientă apă sau alte lichide cu conținut scăzut de calorii, cum ar fi ceai verde, apă de lămâie, zeama, supe, apă aromată etc., pentru a satisface necesarul zilnic de lichide.

Contact

    Important

    *Informațiile prezentate pe pagină au caracter orientativ. Rezultatele intervențiilor variază de la o persoană la alta în funcție de sex, vârstă, condiția fizică etc. Veți primi o explicație detaliată, personalizată, privind beneficiile și riscurile intervenției în urma consultației cu Dr. Marius Fodor.